TRIO DE JANEIRO – ekte, duvende bossanovarytmer

Tom Lund er utdannet cand.mag. ved Universitetet i Oslo med musikk i fagkretsen. Han har jobbet som gitarist/arrangør/produsent. Senest med artisten Katia Cardinal i suksessen Prøysen på spansk. Navegas por las costas – denne solgte til gull – og En reveslandia (Kirkelig Kulturverksted). Lund fikk Europabevegelsens Kulturpris 1999 for dette samarbeidet. Ellers er han nok mest kjent som gitarist/arrangør/produsent i Trio de Janeiro (Majorselskapet). Debut CD Brazilikum ga Spellemannpris i 1993. Har ellers gitt ut oppfølgeren Amoregano.

Tom Lund la grunnlaget for sin nåværende karriere som orkesterleder for Desafinado, et band med vekslende besetning, men likt reportoar, med stor suksess hver torsdag på «inn klubben» Smuget fra 1986 – 93. Lund er ikke bare bossa nova og latinamerikansk gitarist, han beveger seg innenfor mange andre genre.Kan engasjeres alene som «taffelmusiker» eller til kulturelt innslag. Han jobber også i lag med bl.a. Frøydis Gromdal på sax. (Beat for Beat).

Trio de Janeiro fikk spellemannspris for sitt debutalbum «Brazilikum» i 1993, og ble da for alvor kjent på landsbasis. Trio de Janeiro er imidlertid først og fremst et glimrende live-band, som med sin særegne, slentrende eleganse søker å formidle det gruppen selv har kalt «en typisk brasiliansk aroma av rufsete sjarm og lekende omtrentlig nøyaktighet». Trio de Janeiro har ellers gitt ut CD’en «Amoregano», og har gjestet så vel TV/radio som de fleste norske festivaler og konsertlokaler av betydning. Når Trio de Janeiro inntar scenen, kan publikum glede seg til en humørfylt konsert med eggende latinamerikanske rytmer, fremført av særdeles dyktige musikere som evner å formidle latinamerikansk varme på selv de kaldeste norske høstdager. Orkesterlederen Tom Lund, stiftet TdJ januar 1988, med orginalbesetning Anne Marie Giørtz, Sveinung Hovensjø og Tom Lund.

Om gitaristen Tom Lund skriver pressen:

Olav Graasvold, Varden 31.05.1999
– Tom Lunds gitarspill er like smilende elegant som mannen selv, og utgjør stammen i lydbildet.

Bjørg Raaen Eriksen, Gjengangeren 21.05.1999
– Lund er en suveren gitarist i denne stilarten. Han er i tillegg fantastisk morsom.

Altaposten 29.08.1995
«…..nakkehårene reiste seg i giv akt fra første akkord, og det ble en oppvisning i frydefullt samspill.»