ØYSTEIN LUND OLAFSEN – akkompagnatør, komponist, dirigent, studioprodusent, kapellmester, repetitør, organist…noe vi har glemt?

Det er vel snart ikke en artist i Norge Øystein ikke har spilt med i en eller annen sammenheng. Han var Jan Werner Danielsens faste akkompagnatør, han er i dag fast med artister som; Elisabeth ”Bettan” Andreassen, Anne Vada, gospelkoret HIM, Marianne Antonsen, Ole Edvard Antonsen m.fl. Han jobber også med Nordic Tenors og sommershowet BAD til Bettan, Didrik Solli-Tangen og Alexander Rybak. Vi kunne i grunn holde på sånn en lang tid hvis man skulle oppsummere alt Øystein har gjort og vært med i. Han har jobbet som akkompagnatør for kor og solister i snart 30 år – og jobber like gjerne med amatører som profesjonelle.

 

 

 øysteinloPå oversikten over noe av det Øystein gjør, kan nevnes;

–          Har de siste årene jobbet mye med kor- og bandarrangering. Arrangerer alle typer musikk for alle typer korbesetninger, men har jobbet aller mest med gospel. Arrangerer også mye for strykere og blåsere i gospel- og populærmusikksjangeren. Arrangerer på bestilling og leier ut arrangementer.

–          Sammen med Erik Valderhaug har han startet studio for innspilling og plateproduksjon. Her produseres også singbacks til bruk for teater og oppsetninger, og musikk skrives og produseres på bestilling. Har foreløpig fire plateutgivelser på egen label (Gospelkoret HIM – Breath of Heaven, Gospelkoret HIM – Mighty in the Spirit, Swinglett – Spinning Wheel og Gospelkoret HIM – This is Christmas) i tillegg til at de har produsert Sacral jul og Det evige sekund for og med Anne Vada, Trine Rein – Julegaven og Femundløpet – When heroes are made. Fake Studio har levert 4 produksjoner med singback til Sandvika Barne- og ungdomsteater (SBUT) og singback til Jungelboken på Chat Noir våren 2011.

– Har jobbet som kapellmester og repetitør siden 1987. Jobbet blant annet fast som kapellmester for Jan Werner i ti år. Jobber med alle typer besetninger (band, stryk, blås, kor m.m).

– Skriver musikk til forskjellige arrangementer; bryllupsmusikk, kirkemusikk, kormusikk og musikk til teater/drama.

– Har sunget i kor siden han var 4 år, og har siden åtte års alder akkompagnert kor. De siste 20 årene har han drevet opptil 5 kor av gangen, og besetning spenner fra barnekor og damekor til blandet kor og gospelkor. Gospelmusikken ligger hans hjerte nærmest, og han holder stadig korseminar innenfor sjangeren contemporary gospel.

– Er utdannet kirkemusiker ved Norges Musikkhøgskole, og er for tiden ansatt i Lommedalen menighet i Bærum som kantor i 70% stilling.

–          Har spilt piano siden han var 4 år, og akkompagnerte kor allerede da han var 8. Spiller piano innenfor alle sjangrer (gospel, klassisk, pop/rock, jazz) og i alle slags konstellasjoner (alene eller i samspill med andre).

–          Kan leies inn til å holde korseminarer m.m..

–          Blir mye brukt som taffelpianist av diverse eventselskaper og private kunder.

 

Konklusjon; Øystein Lund Olafsen – en musikalsk potet med stor arbeidskapasitet og et genuint ønske om hele tiden å levere kvalitet.