Vigdis Wisur – en fantastisk sanger med misunnelsesverdig formidlingsevne

Gjennom en konsert med Vigdis sitter man igjen med følelsen av å ha blitt overdrysset med gaver, små og store. Hver strofe, hver tekstbit, hvert vers eller refreng er pakket ubenhørlig inn og formidlet til deg som publikummer fra en varm, jordnær og ikke minst – ærlig artist. Hun trenger ikke noe staffasje eller glamorøse effekter, Vigdis, det holder med hennes nydelige stemme og naturlige vesen. Og vi takker og bukker. Gjerne med trampeklapp allerede fra de første sangene, og når konserten nærmer seg slutten vil man helst ikke slippe henne. Vi vil ha flere gaver, akkurat som unger på julaften.

Mange forbinder Vigdis med den avdøde artisten Eva Cassidy, og hun har også reist på turne over hele landet med nettopp en hyllestkonsert (Tribute to Eva Cassidy). Turneen har egentlig aldri helt sluttet. Folk vil ha mer og konsertanmeldere strør fortsatt om seg med superlativer og terningkast som viser fem eller seks øyne. Vigdis vil nok aldri helt slippe tak i sangskattene fra Eva Cassidy og vi vil nok forbinde henne med den hyllesten.

Vigdis kvaliteter som sanger er uovertruffen og mange etterlyser derfor mer originalstoff. Slapp av! Det kommer. Det begynner å bli litt for lenge siden hennes plate ”Both sides” (2007) kom ut. Hun har også de siste årene plusset på mye mer i sitt repertoar fra andre artister, både nasjonale og internasjonale.

Vigdis evne til å formidle tone og tekst har stor likhet med sitt idol Eva Cassidy. Og selv om Vigdis synger usedvanlig rent, er det nettopp leveransen av stoffet hun er best på. Det gjelder for alt av det hun synger. Hun har stor utstråling og følelsene og nerven er i stor grad til stede i hennes fremførelser.

I tillegg har Vigdis en lett og munter presentasjonsform og fremstår med et naturlig talent for å skape stemning og kontakt med sitt publikum. Hun får frem stemninger, følelser og har en sterk evne til å treffe publikum i deres indre.

Telemark Arbeiderblad:

6 på terningen» Egentlig skulle vi gå etter nest siste sang, men det var umulig å lette fra stolen under Vigdis Wisurs vidunderlige hyllest til avdøde Eva Cassidy».

Østlandets Blad:

6 på terningen» Vigdis Wisur er grepet av Eva Cassidy. Fredag ble publikum grepet av Vigdis Wisur. Eva Cassidy kan ikke kopieres, kun hylles. Men du verden – stort nærmere Cassidy er det vanskelig å komme.

Referanse

«Vi hadde en fantastisk kveld. Vigdis og Frank var helt topp. Tidligere har det alltid vært klassisk musikk, opera, operette, etc. på disse middagene. Dette var derfor «helt nytt» i denne sammenheng, og responsen kunne ikke vært bedre. Vi har vel aldri tidligere opplevd stående applaus med ønske om ekstranummer.Vigdis og Frank er fantastiske musikere. Vigdis med sin flotte stemme og Frank med et utrolig fingerspill på gitar. Det viste seg å være mange Eva Cassidy fans blant gjestene, så dette var et meget godt valg».- Tone Kristiansen (styreleder Shippingklubben).