julingcarola2Etter at Maria kapret en 6.plass i Idol 2011 har det skjedd mye i karrieren. Veldig mye, faktisk. Hun har gitt ut egen plate – ”Today`s a yesterday tomorrow”. Og fra den singler som ”Bedtime stories”, ”Her shoes” og siste – ”Happy song”. Alle 3 pent plassert på enten itunes og ”Ukas nye norske” i Radio Norge, eller diverse spillelister. Hun har spilt barneunderholdning og ikke minst – startet en musikalsk humorduo med Henning Stranden. Dette har resultert i sommershowet (”Mysteriet vårs – en musikalsk huskestue”) og juleshowet (”Nå er`e JUL(ing) igjen!”) i 2012. Begge fikk en 5`er på terningen. I år utvidet de med Hans–Petter Moen og Kim Wifladt, kjent fra Cheezy Keys, og lagde sommershowet ”Showboys”. Showet trillet til 5 på terningen og fikk utsagn som bl.a.; ”Finpolert feelgood” og ”Underholdning i gourmetklassen”. Revy- og teaterkongen Tom Sterri mente den beste humorsangkvartetten var å finne i Østfold!

mysteriet6Gjennom samarbeidet med Henning Stranden har Maria fått vise sitt humoristiske talent. Og det er stort – det er veldig stort! Hun har tatt flere parodiutfordringer og gjort det med glans. ”Carola” – parodien er strålende og i parodien av Ingrid Bjørnov får Maria vist ikke bare sitt humoristiske talent, men at hun også skriver godt. Vi tipper at dette humortalentet kommer vi til å bare høre mer og mer fra. Det starter for øvrig nå til høsten da hun skal ut med nytt Tommy Steine-show, der Maria blir i en side kick-rolle. Vi gleder oss enormt!

Maria Mohn er utdannet ved Norges Musikkhøgskole og har lenge jobbet som sanger, låtskriver, pianist, sangpedagog, skuespiller og kordirigent. Maria slapp sitt egenfinansierte debutalbum «Bli med meg» i september 2010 og fikk strålende kritikker. Maria har hatt ledende roller som skuespiller i «Bak vollene» og «Byoperetten» i Fredrikstad. Hun har sunget i den spellemannsnominerte vokalgruppa PUST og i Det Norske Solistkor, og hun har jobbet med blant andre Peter Jöback, Marianne Antonsen og Wig… Wam.

Hun har vært gjest på Sommeråpent, Beat for Beat og Popstokk på NRK. I Idol fikk hun vist – og tilbakemelding på – sin styrke i å legge sin egen personlighet og særpreg i låtene. Det kommer også veldig godt frem når hun gjør andres låter. Hun har en flott tilstedeværelse på scenen og en naturlig utstråling. Det er en sanger med en stemme som evner å fargelegge i de ulike partiene.

Med hennes varierte bakgrunn og at nå hun også viser å ha et stort humoristisk talent gjør oss spente på fortsettelsen. Maria med sin allsidighet kommer nok til å gjøre mye forskjellig innen musikk, men spørsmålet bare tvinger seg frem; ”Hva blir det neste, Maria?”

Hør på Maria her.

Carola parodi

Hør denne inderlige og vakre fremførelsen av låten «Håp» under minnemarkeringen av 22.juli ved regjeringskvartalet.

Håp

Publisert 19. august, 2013

Del med andre!