MARIA MOHN – helstøpt artist med mange talenter

Se og hør Marias nye promovideo! Kanskje du får en ide til hvor hun kan være rett artist til ditt arrangement?

Etter at Maria kapret den «berømte» 6. plassen i Idol 2011 har det skjedd mye i hennes karriere. Veldig mye, faktisk! Og hun har tatt alle utfordringer på strak arm – og hun lykkes hver gang!

Sist vi så og hørte henne var i delfinalen i MGP 2020, der hun fremførte sin egen låt «Fool for love» i duett sammen med Kim Wigaard.

Maria Mohn er fra Fredrikstad, utdannet sanger fra Norges Musikkhøgskole og jobber som sanger, låtskriver og sangpedagog.
Maria slapp sitt debutalbum «Bli med meg» i september 2010. Plata fikk strålende kritikker og første opplag ble utsolgt etter bare en drøy uke. Hun har vært sopran i den spellemannsnominerte vokalgruppa PUST, i Det Norske Solistkor, vært frontfigur i diverse band, storband, korps og orkester og har delt scene med blant andre Jan Eggum, Wig Wam, Åge

Sten Nilsen, Peter Jöback, Marianne Antonsen, Hans-Erik Dyvik Husby. Dirty Loops og Nils Landgren.
Foruten å være med i Idol og MGP, har hun vært gjest på Popstokk og Sommeråpent på NRK i 2010 – på Beat for Beat i 2010 og i 2016.
Maria sammen med Henning Stranden startet en musikalsk humor-duo (se egen presentasjon under humorister) sommeren 2012 og har gjort stor suksess i Fredrikstad med showene «Mysteriet vårs» og «Nå er’e jul(ing) igjen!». I 2013 slo de seg sammen med Kim Wifladt og Hans Petter Moen, kjent fra Cheezy Keys og Skrimmel Skrammel, i sommershowet «Showboys – og Maria Mohn».

Maria slapp sitt andre album «Today’s a yesterday tomorrow» i 2013. Albumet oppnådde VG-listeplassering og singelen «Bedtime story» vant «Ukas nye norske» to uker på rad. I 2014 slapp hun singelen og videoen «Bare åtte år» og hun komponerte en spesialskrevet låt «Håp» til minnemarkeringen for 22. juli på Regjeringskvartalet.

I 2015 deltok Maria på hyllesten «Nære deg – sanger av Finn Kalvik» med sin tolkning av «Natt og dag».
I 2017 ga Maria ut singelen «En sang til deg» som fikk den tidligere MGP-generalen Jostein Pedersen til å uttale: «Maria må være en av landets beste kvinnelige vokalister og låtskrivere.»

Sommeren 2019 satte hun opp 4 forestillinger med en «Hyllest til Carola». Den kan man fint gjør både i konsertformat og som innslag til et event.
Ellers engasjeres Maria ofte som innslag til events der hun mikser nydelige sanger og humor. Hun kan også fordele det utover en hel middag eller eventuelt ta for seg en konferansierrolle.

Maria er mye benyttet som solist med kor, janitsjar og storband. Hun synger også i bryllup og begravelser.

Hør på Maria her

Carola parodi

Hør denne inderlige og vakre fremførelsen av låten «Håp» under minnemarkeringen av 22.juli ved regjeringskvartalet.