Guren Hagen – hundre prosent ærlig mot sine musikalske røtter

Guren er først og fremst låtskriver, sanger og musiker. Han ga ut sitt første album i 1996 og har nå utgitt hele elleve album. Bl.a. lagde han i fjor sin første juleplate «Julekveld hos oss» og fikk med seg Ole Edvard Antonsen og Sølvguttene.  Et nytt album «Frå Gråten sjø tel Prestvegen» har kommet i 2014 (se Les mer…).

Guren har et trofast publikum, både på konserter og ved radioapparatene. Han har vunnet flere betydningsfulle priser – bl.a. Rendalsprisen i 2000, Prøysenprisen i 2003 og Hedmark fylkeskommunes kulturpris i 2009. Men selv om Guren regnes for trubadur reiser han også med sitt kjære Guren Hagen Band. I hele ti år har han reist rundt med det sterke 5-mannsbandet. Frode Berntzen (gitarer, vokal), Vegar Ellevseth (tangenter, vokal), Morten Strypet (bass) og Mats Lillehaug (trommer).

Siden gjennombruddet kom i 1998 med albumet «Det store i det små» har Guren Hagen vært hoffleverandør til NRK P1 med hele tretten riksdekkende låter.
Publikum vil nikke gjenkjennende til sanger som «Hotell Jord», «Det store i det små», «Sammarsmårrå» og «Hjertet mitt» for å nevne noen.

En konsert med Guren Hagen gir den gode varme følelsen som tar deg med ut i natta og videre inn i morgendagen.

Guren på Facebook; https://www.facebook.com/gurenhagensmusikk?ref=hl

www.gurenhagen.no.

 

Nytt album 2014 – Frå Gråten sjø tel Prestvegen

Finnes det mer enn et geografisk slektskap mellom Alf Prøysen og Vidar Sandbeck spør Guren Hagen? Visesangeren fra Rendalen tråkker langt på vei i samme fotefar som disse folkekjære dikterne i sine tekster. På sin særegne og dialekt tunge måte gir Guren Hagen liv i sangene få er i nærheten av å matche. Han setter toner til varme sommerdager, men skildrer også sidene ved livet som ikke glir så lett med varm nærhet.

Så kanskje finnes det også mere enn geografisk slektskap mellom Prøysen, Sandbeck og Guren Hagen? Det får publikum svar på når Guren nå legger ut på turné med sitt eget visemateriale og med Prøysen og Sandbeck i ryggsekken.

Guren Hagen er en av Norges fremste visekunstnere og har et trofast publikum, både på konserter og ved radioapparatene. Han har til nå utgitt elleve album med viser som Det store i det små, Hotell jord, Sammarsmårrå, Hjertet mitt og Vakre du. Guren har blant annet fått Prøysenprisen for sitt arbeide. Han var også med på hyllestplaten til Vidar Sandbeck, Gull i fra grønne skoger, sammen med blant andre Vamp, Jan Eggum og Lillebjørn Nilsen. Guren har også etablert seg som låtskriver og tekstforfatter for andre artister som Ole Edvard Antonsen og Sissel Kyrkjebø.

BLI MED PÅ EN REISE DER HUMOR OG MELANKOLI GÅR HÅND I HÅND. GÅ IKKE GLIPP AV DENNE OPPLEVELSEN!