Huldrespill – En mystisk og trollbindende opplevelse!

I den norske fortellertradisjonen lever de underjordiske som skjulte vesener i skog og fjell. En av disse skikkelsene er Huldra, en vakker og farlig kvinne som er kjent for å bergta menn. Dersom Huldra kommer overraskende på deg og bergtar deg blir du aldri den samme igjen!

HulderHilde3Gjennom sang, fortelling og musikk får man et innblikk i huldras mystiske verden. Når en gruppe for eksempel skal vandre i skogen skimtes huldra mellom trærne. Hun ler og flørter med publikum. Så åpenbarer hun seg med sang og musikk(spiller bratsj). Etter dette blir det en stund med historiefortelling. Høre humoristiske og tankevekkende historier om  de underjordiske og bli kjent med Huldras urkraft! Kanskje får man også høre noen av de skjulte og forbudte eventyrene med frekke undertoner…

Dette kan skape en fantastisk ramme rundt et arrangement som eventuelt skal foregå utendørs, eller hvor noe av velkomsten kan foregå utenfor stedet man skal være. Ekstra fint er det om skog og trær er i nærheten og at mørket faller på. Vi har gjort dette hvor for eksempel en gruppe får en varm velkomstdrikk utendørs til brasende bål og fakler, hvor plutselig – ut fra skogen, eller ingen ting – dukker Huldra opp. Det er overraskende, magisk, stemningsfullt – og noe man ikke glemmer. Forestillingen kan også framføres  på engelsk.

Varighet  Fortelling med musikk og sang  20 – 30 minutter.

Hilde Johanne Aafoss arbeider som forteller, musiker, og foredragsholder gjennom sitt firma, Eventyrlyst, og har  deltatt i flere kunstneriske prosjekter. Hun har bred erfaring som kunstnerisk utøver, kurs- og foredragsholder både innenfor det offentlige og næringslivet, og har opptrådt både nasjonalt og internasjonalt med sin fortellerkunst.  Hun spiller bratsj og bruker musikk aktivt i sin formidling.

 

«Hilde Johanne skapte en stemning som var helt unik. Vakkert, eventyrlig og tankevekkende. Jeg har aldri hørt en gruppe mennesker sitte så stille under en seanse  som denne og bare lytte. Vi fikk enormt mange positive tilbakemeldinger i etterkant på det som ble fremført. Ord som ble brukt var; «Vakkert…, spennende…., fantastisk stemning…., til ettertanke!»

 – Jarin B Hodt, Huset på Landet, fra en eventyrlig aften, Lasse Liten på Gjøvik.