Alle tiders Julebord – en ellevill juleforestilling

Alle Tiders Julebord er en vill komedie om, ja nettopp – et julebord!  Publikum sitter og ser på et julebord. Og dette Julebordet følger akevittens dramaturgi. Men publikum blir også interaktivt med på julebordet.

Det er skuespillerduoen Dennis Storhøi og Hallvard Holmen (Død snø 2, Himmelblå, Mammon) som utfolder seg i julebordets gleder og mange «opp- og nedturer».

De samme to vil kommende høst og vinter være godt eksponert i tv-ruten på NRK og den nye storsatsingen «Nobel». Den har blitt spilt i Tromsø (2013), Bodø og Mosjøen (2015) – for fulle hus. Teksten er skrevet av Adamseplene; Hans Petter Nilsen, Ivar Nergaard og Klaus Joachim Sonstad.

I hovedrollene var det Hallvard Holmen (Død snø 2, Mammon, Himmelblå) og Kristian Figenschow, men sistnevnt er nå byttet ut med nettopp Dennis.

Her er mer info om forestillingen;

Dennis Storhøi er Adm.Dir. og Hallvard Holmen er Lagersjef, i tomannsbedriften «Lager & Engros.»

 «Lager& Engros» selger varen som alle må ha. Nemlig ; Dobørster!

Salget har tatt fullstendig av det siste året, på grunn av nervøse tider i Norge,Europa og verden for øvrig. Og sånt må jo selvsagt feires – med en gedigen fest! Skål for Inovativiteten! Og timingen!

Adm. Dir Storhøi er et forretningsgeni utenom det vanlige…. «Dobørster er den nye oljen.»

Lager &Engros har derfor leid inn en kvinnelig vokalist med medbragt pianist, i den hensikt å lage topp julebordsstemning for ALLE på hotellet/i baren / i restauranten.

Flotte amerikanske juleschlagere  blir sunget av den eminente innleide («billige») sangerinnen. Det låter fint . Mye god mat blir spist.  Men veldig mye går galt når Storhøi og Holmen tar for store slurker og mister kontrollen. Ja, veldig mye går galt.

 Gjenkjennbart? Definitivt!  Morsomt? Ja, hysterisk. En sinnsyk komedie, en slags realitykomedie.

Forestillingen varer en time. Stykket har en klar struktur – men når de spiller dette – tilpasser de innholdet til stedet de spiller. Det er altså de 2 hovedrolleinnhaverne, en kvinnelig sanger og pianist (som gjerne kan være lokale evt fra kveldens band) og en servitør.

Settingen er også ganske enkel.

Spillested bekoster leie av teknisk utstyr.

De trenger lydmann, scene (svart moltovteppe til vegger om nødvendig), julepynt (julekuler eksempelvis fra Biltema- sånn type hjelp billig.), et juletre i plast og generell julepyntehjelp fra stedets personale. Videre div  drikkevarer (Munkholm etc) og julemat og riskrem til Dennis og Hallvard.