ROMPEGURO OG JULEREIA

Rompeguro og Julereia er en familieforestilling med mye spennende formidling om norske juletradisjoner – formidlet lunt, humoristisk, småskummelt og stemningsfullt av to artister med solid og variert bakgrunn fra kulturlivet.

Juleforberedelsene er godt i gang, og Anne kaver som folk flest for å komme i mål før julehøgtida. Bakst, slakt, ølbrygging, vask, rydding, pynting.….Hun avbrytes til stadighet av ulike fenomener og skikkelser fra gammel norsk folketradisjon. Rompeguro kommer (lederskikkelsen for Åsgårdsreia/Julereia), likeledes Lussi – den fæle kvinneskikkelsen som inntar huset for å kontrollere at mor sjøl gjør det hun skal før jul. Den spretne og småsure ”urnissen” (Haugebonden) skaper forviklinger og avslutnings vis dukker det opp en liten vennligsinnet tuss som vil alle vel i disse hektiske førjulstider.

Forestillingen byr på mye sang og musikk, alt fra det gjøglerske og spretne til lyriske sanger med mye god julestemning.

Medvirkende

Anne Grimstad Fjeld; sanger og tekstforfatter – kjent fra barne-TV med egen produksjon ”Seljåsen dyretrall og trollevers”, spellemannsnominert for barneplate, nominert til Edvardprisen for beste tekster til musikkutgivelser, har fått Telemark Fylkes Kunstnerstipend. Lang fartstid som sanger/forteller for bl.a. Rikskonsertene

Erlend Tveite; skuespiller, dramapedagog, flammesluker, styltegjenger, jonglør, akrobat og historieforteller. Bakgrunn fra bl.a. teatergruppa Stella Polaris. Har bak seg over 150 fremføringer av egen forestilling om Olav den Hellige. Det er Erlend som representerer de ulike tradisjons-skikkelsene som dukker opp – og det gjør de med flammer, på stylter og med spretne hopp.

Idé og manus: Anne Grimstad Fjeld
Sangtekster: Anne Grimstad Fjeld og Trond Brænne
Musikk: Guttorm Guttormsen