PER INGE TORKELSEN -en sann klovn!

Alle har et forhold til Per Inge. Bare spør pensjonistene. Per Inge er klovnen som tør der andre tier. Den som tør å trø på ømme tær. En klovn skal se på samfunnet med et skråblikk. Det er dette Per Inge lever av.

Per Inge er uforutsigbar, det eneste som er sikkert er at han er morsom. Han tar opp dagsaktuelle temaer på sin egen personlige måte, og han er ikke redd for å gå løs på autoritetene. Han ønsker å spøke med alt, og han er innom det meste. Han provoserer på en måte som tvinger deg til å tenke nytt og annerledes.

Vi kan dele stand-up jobbene hans inn i tre kategorier:

1. Den korte, spesialskrevne monologen som skal presentere humor om bedriften, om yrkesgrupper, om det emnet seminaret tar for seg. Gjerne ikke mer en 5-10 minutt. Spissformuleringer, alternative vinklinger. Han er da avhengig av en ressurssterk kontaktperson med mest mulig relevante info. Dette synes Per Inge er spennende jobber som alltid er en kreativ utfordring.

2. En av flere i et show, eller etter hovedrett og før desserten. 10-25 minutt, gjerne ren humor, hvor målsettingen kun er å få publikum til å le og kose seg, eller rettet helt eller delvis inn mot målgruppen i salen.

3. Stand-up forestilling. Vanligvis 45-60 minutt. Blanding av ren humor, aktualiteter, og gjerne litt spesialskrevet stoff til målgruppen. Kan deles opp i to avdelinger, f.eks. 40 + 25-30 minutt. Enkelte ganger holder han på i 90 minutter, men dette er oftest i fengsler, ”hvor publikum ikke kan stikke av”, sier Per Inge. Man vil oppleve lite, eller ingen grove vitser med Per Inge. Heller ikke banning.

Hva snakker så Per Inge om?Han sier selv; ”Eg har aldrig forstått vitsen med å snakka uden å sei någe, så eg prøve heila tidå å servera någe som har et slags budskab. Det kan ver ein sag eg brenne for, eller eg snakke om kverdagslige ting. Korfor skosnorå alltid ryge når du har det travelt. Kem så sette inn i kjøleskabet ein melkekartong med to dråbar melk oppi. E der någen så egentligt lige fondue?” Per Inge snakker om oppveksten sin. Hvorfor han har blitt som han har blitt. Faren hans som var i Jehovas Vitne. Per Inge som tryllekunstner. Mislykket forsøk på humor. Hvordan han var som lærer !Han snakker om jobben sin. Hva folk syns er morsomt. Hva de ler av forskjellige steder i landet. Hvorfor vi ler.Med Per Inges egenskaper til å skrive og skreddersy innhold og tekst, er han ypperlig som konferansier og har massevis av erfaring med nettopp den rollen.

Per Inge holder også foredrag, det kan man lese mer om under linken med foredragsholdere.