Maria Mohn – herlig miks av imponerende sang og humor!

Mulig at Maria selv ikke tenkte for 5-6 år siden at hun kunne gå inn under kategorien humorister. Nå er hun heller ikke blitt en renspikka komiker, men du verden for noen lange skritt hun har tatt i den retning på rimelig kort tid.

De som først og fremst beundrer og setter stor pris på sangeren Maria, vil ikke bli skuffet fremover heller. Hun vil nok alltid kombinere sitt vokale og musikalske talent med humorinnslagene. Og det er musikalsk humor det Maria bedriver, med ikke så rent lite lekenhet heller. Men så får hun også veldig gode tilbakemeldinger på nettopp den komboen av musikk og humor, hver for seg eller sammen.

Veien til de mer humoristiske skråbredder startet da hun begynte å samarbeide med vokalhumoristen Henning Stranden. Et samarbeid som har utviklet seg mer og mer – og blitt til en knallsterk duo det ikke finnes så mange av her til lands.

Først var det i sommershowet (”Mysteriet vårs – en musikalsk huskestue”) og juleshowet (”Nå er`e JUL(ing) igjen!”) i 2012. Begge fikk en 5`er på terningen. Sommeren etter utvidet de med Hans–Petter Moen og Kim Wifladt, kjent fra Cheezy Keys, og lagde sommershowet ”Showboys”. Nok en gang trillet terningen til 5 – og fikk utsagn som bl.a.; ”Finpolert feelgood” og ”Underholdning i gourmetklassen”. Revy- og teaterkongen Tom Sterri mente den beste humorsangkvartetten var å finne i Østfold!

Maria fant først ut at hun hadde evner i parodiens verden gjennom hennes «Carola»-parodi som er blitt et glansnummer hun ikke kommer bort fra ved hver eneste opptreden. Men hun tar for seg flere – og flere vil komme.

Og så har hun noen karakterer, ikke minst «Maud-Rita», den treffer som ei kule til de fleste anledninger. Maria viser i det hele tatt at hun behersker å skrive morsomme tekster. Hennes «Alene på do» (Sias megahit «Chandelier»), er en klar bekreftelse på det – og bare helt ubetalelig. Marias dialog med publikum har klare humoristiske toner og beveger seg tett opp mot stand up-sjangeren.

Maria Mohn kan engasjeres som innslag under en middag, under velkomstdrink eller som et friskt pust på slutten av en lang fagdag. Da vil man få en salig miks av nydelig og personlig fremførte sanger, parodier, rollefigurer og en humoristisk dialog og mellomsnakk. Hun kan legge inn en firmasang med gjennomgående interne poenger og hun kan lage en musikalsk quiz dersom gruppen ikke er for stor i antall.

Altså; Vi vil fremdeles få høre Marias vakre og imponerende sang, men med virkningsfulle kontraster og overraskende humoristiske innfall. «Skinnet bedrar – opptil flere ganger!»

Referanser:

Tusen takk, Eeles.
Vi er så takknemlig for det Maria leverte.
En flott og raus artist og en super person å forholde seg til, – sistnevnte i likhet med deg 😊.
Det ble en stor kveld i Kulturfabrikken.

Masse hilsener fra Christina Hovde. KNN – Kristiansund og Nordmøre Næringsforening

Maria var fantastisk – en kjempemorsom underholder med en nydelig stemme som virkelig skapte stemning og latter i salen. Den beste underholdningen vi har hatt på mange år J

Linda Hansen. KS – Kommunesektorens Organisasjon