Henning Stranden – mannen med de tusen stemmer!

Hvis humor, imponerende vokalprestasjoner, parodier og musikalsk lekenhet er noe man blir underholdt av, DA er Henning Stranden rett artist – uten tvil.
Stranden imponerer med stemmebruk som tar pusten av de fleste. Henning har et spesielt talent – og det krever musikalsk dyktighet til å gjøre det han gjør.
Han er en stemningsskaper av rang, en entertainer med stor E.

Henning var med i et sommershow hvor bl.a. revy- og showkjempen Tom Sterri var til stede. Han utbrøt; «Deg skal jeg ha mer av! Maken til evnen å ta et publikum har jeg ikke sett på lenge». Henning har en enorm tilstedeværelse på scenen og en fremferd publikum elsker. Han tuller med mye – musikalsk, vel å merke – men han støter ingen.

Kan man slå igjennom som artist på et program som «Beat for Beat»?

Ja, på mange måter gjorde Henning faktisk det i 2007 da han bl.a. gjorde sitt glansnummer «We are the world», hvor Henning synger og imiterer alle stemmene!
Der fikk han stående applaus fra hele NRK-studioet inkludert musikere, programleder og medvirkende artister. Han har vært der et par ganger til, sist på samme lag med Maria Mohn den 22. april 2016.

Henning er allsidig, han kan beherske de fleste sjangere. Det er hans enorme musikalitet som er årsaken til det. Hans forståelse for enhver sjanger og den iboende evnen til å kunne imitere. Ingen gjør «Bjørn Eidsvåg» som Henning! Han tar oss med på en karusell av imitasjoner. I tillegg til Eidsvåg kan man få treffe; Alejandro Fuentes, Shaggy, Kurt Nilsen, Lars Lillo, Lisa Ekdahl, Bjøro Håland, Tone Damli, Bjørn Afzelius, Povl Dissing m.fl.
Stemmen hans spenner over et stort register, den kan tøyes i nærmest alle retninger, og jeg tror verken vi eller Henning selv aner hva som kan komme ut av denne mannen i fremtiden. Han liker å eksperimentere med stemmen, lyder, rytmer og over- og understemmer. Der ligger nok resepten. Musikalsk lekenhet er hva det er.
Men så har Henning en annen stor egenskap; Humoren. Enten det er fysisk, verbalt og ikke minst vokalt. Den mer personlige humoren, vil de som kjenner ham kanskje si er litt rar (musikerhumor?), på scenen er det mimikken, de impulsive bevegelsene og de rytmiske hopp og sprett og tjo og hei. Og det er det folk elsker. Det er befriende for alt som kan støte noen, det er Henning Stranden slik han er som artist.

Henning har de 2-3 siste årene benyttet mer og mer en såkalt loopstation, der han «lager»/setter opp låtene der og da. Dette behersker han med bravur og er ganske så imponerende (hør på link lenger ned!). Her bekrefter han så absolutt sin musikalitet.
Men med Henning er nesten alltid den eminente pianisten Torbjørn Kvamme. De to har veldig kjemi på scenen og en synkron musikalsk forståelse.
Henning har også et veldig godt samarbeidet med Maria Mohn (se egen presentasjon), en knallsterk duo enten som rent underholdningsinnslag eller som konferansierer.
Henning kan også engasjeres som solist til korps, kor, storband og janitsjar, noe han gjør med jevne mellomrom. Kombinasjonen av å synge seriøse sanger og humor har vist seg å være en veldig bra oppskrift.

Henning blir også brukt til dubbing og voice over i reklamesammenheng.

Referanser:

Kjære Henning!

På vegne av alle deltakerne og fra oss i arrangementskomiteen (Tor og Anne Lise) spesielt, ønsker vi å sende en jublende STOR takk til deg og pianisten for en fantastisk opplevelse under festmiddagen lørdag 10.juni på Farris Bad!! Maken til imponerende sanger og artist – håper mange får gleden av å oppleve deg! Henning – du ble det store samtaleemnet resten av kvelden!
Alle ga seg ende over den fantastiske forestillingen og dere laget en stemning som kommer til å bli husket i lang, lang tid!

Anne Lise Ihle, adm.sekretær, Rørentreprenørene Norge

Hei Eeles,
Vi storkoste oss J Henning var helt fantastisk – morsom og superflink til å synge! Folk humret og lo gjennom hele seansen – og flere uttalte at dette kom de til å leve lenge på – og dette er det morsomste jeg har sett/hørt på lenge J
Rett og slett en innertier for vår kundemiddag 🙂

May Gulbrandsen, Q-Free ASA

Noen smakebiter:

Rumpa mi

We are the world

Issues

Henning har nå fått egen hjemmeside:  www.henningstranden.no