LOUIS JACOBY -herlig humor, nesten på kanten til det burleske

Er det riktig å plassere Louis Jacoby inn under humorister? ”Er ikke han visesanger, da?”, er spørsmålet vi ofte får. Men Louis er så visst en stor humorist, noe han ikke minst bekrefter i de hylende morsomme kåseriene han har skrevet. Og de er det mange av! Derfor finner Louis ofte temaer i kåseriene som kan passe en arrangørs bransje, tema eller anledning. Det gjør ham veldig anvendelig til anledninger som er opptatt av interne poenger eller ønsker et skjevt blikk på sin egen bransje.

I de siste årene har nettopp Jacoby vridd og utvidet sin underholdningsform mer og mer mot humor, og han er ubestridelig en talentfull humorist. Dialogen han har med sitt publikum er nærliggende opp mot stand up-komikk, en form han behersker og formidler med god timing.

Han er også ”belastet” med tittelen Årets Ølhund, noe som har resultert i både øl- og drammeviser med humoristisk tilsnitt. Og det kan være en fin joker å dra opp i et lystig lag. Men et innslag med Louis blir aldri uten hans flotte melodier og gode tekster. Man går ut fra hans konserter både støl i lattermusklene og varm om hjerte.