Mulig at Maria selv ikke tenkte for 5-6 år siden at hun kunne gå inn under kategorien humorister. Nå er hun heller ikke blitt en renspikka komiker, men du verden for noen lange skritt hun har tatt i den retning på rimelig kort tid.

De som først og fremst beundrer og setter stor pris på sangeren Maria, vil ikke bli skuffet fremover heller. Hun vil nok alltid kombinere sitt vokale og musikalske talent med humorinnslagene. Og det er musikalsk humor det Maria bedriver, med ikke så rent lite lekenhet heller. Men så får hun også veldig gode tilbakemeldinger på nettopp den komboen av musikk og humor, hver for seg eller sammen.

Veien til de mer humoristiske skråbredder startet da hun begynte å samarbeide med vokalhumoristen Henning Stranden. Et samarbeid som har utviklet seg mer og mer – og blitt til en knallsterk duo det ikke finnes så mange av her til lands.

Først var det i sommershowet (”Mysteriet vårs – en musikalsk huskestue”) og juleshowet (”Nå er`e JUL(ing) igjen!”) i 2012. Begge fikk en 5`er på terningen. Sommeren etter utvidet de med Hans–Petter Moen og Kim Wifladt, kjent fra Cheezy Keys, og lagde sommershowet ”Showboys”. Nok en gang trillet terningen til 5 – og fikk utsagn som bl.a.; ”Finpolert feelgood” og ”Underholdning i gourmetklassen”. Revy- og teaterkongen Tom Sterri mente den beste humorsangkvartetten var å finne i Østfold!    

Maria fant først ut at hun hadde evner i parodiens verden gjennom hennes «Carola»-parodi som er blitt et glansnummer hun ikke kommer bort fra ved hver eneste opptreden. Men hun tar for seg flere – og flere vil komme. I tillegg har hun gjennom showforestillingene «Sirkus i Østfold» kommet med flere karakterer og rollefigurer. «LIslebysklia» og «Maud-Rita», er et par av dem. Hennes «Alene på do» (Sias megahit «Chandelier»), er bare ubetalelig.

Maria Mohn kan engasjeres som innslag under en middag, under velkomstdrink eller som et friskt pust på slutten av en lang fagdag. Da vil man få en salig miks av nydelig og personlig fremførte sanger, parodier, rollefigurer og en dialog som er nært opp til stand up-formen. Hun kan legge inn en firmasang med gjennomgående interne poenger og hun kan lage en musikalsk quiz dersom gruppen ikke er for stor i antall.

Altså; Vi vil fremdeles få høre Maris vakre og imponerende sang, men med virkningsfulle kontraster og overraskende humoristiske innfall. «Skinnet bedrar – opptil flere ganger!»

Referanser:

Ja, dette gikk utrolig bra!

Alle kom med lovord etter showet, så det kan bli mer arbeid på Maria etter dette! Og – vi har skrytt i alle retninger etter at vi kom hjem også.

Maria laget sang til Triangel og laget litt moro med vår leder, det satte jo ekstra preg på kvelden. Så ja – vi er meget godt fornøyd med kvelden!

– Bente Sellevoll, Triangel AS

 

 

Publisert 2. november, 2016

Del med andre!