STRINGS UNLIMITED – norgesambassadører

Er fire musikere som viser at en strykekvartett er et særdeles anvendelig og velklingende lite orkester. De er mobile, tar liten plass, og har et stort repertoar der man kan finne musikk til nær sagt enhver anledning. Eventuelt ordnes nytt musikkarrangement dersom det ønskes et spesielt stykke som kvartetten ikke har. Jentene har en merittliste som er mildt sagt imponerende, og bekrefter ensembelets mangfold og anvendelighet. De jobber også stadig med å bli bedre og fornye/utvide sitt repertoir

Strings Unlimited opptrådte første gang i februar -89, på en fest for Dizzie Tunes. Kort tid etter spilte de på en mottagelse etter konserten som Frank Sinatra, Liza Minelli og Sammy Davis jr. ga i Oslo Spektrum den våren. Siden har det gått slag i slag og de har hatt stor glede av mange varierte oppdrag ute og hjemme.

De har spilt på en flåte i Besserudtjernet og på dekket til Fram. Opptrådd ved pipelinen i havkanten i See-Brügge i Belgia ,da Statoil åpnet sin nye gassledning til kontinentet. Da UD arrangerte en konferanse i Fredspalasset i den Haag hadde de et konsertinnslag. Det har vært motevisninger og båtturer, regjeringsmiddager og statsbesøk, jubileet til Store Norske Kullgruvekompani på Svalbard, og ved kåring av Drag Queen of the Year i Oslo.Ikke minst har de spilt og spiller i utallige små og store selskap, alt fra private fester til offisielle arrangementer med Kongen som vert.

I 1999 var Strings Unlimited i tillegg engasjert som kvartett ved Oslo Nye Teaters musicalsuksess «Beatles».

De har også medvirket på mange CD-innspillinger, f.eks. med Steinar Albrigtsen,Elisabeth Andreassen, Erik Bye, Roar Engelberg, Seigmenn, Dance With A Stranger og Motorpsychos siste (Let them eat cake).

Et høydepunkt var å spille inn og gi ut en egen CD. «Strings Unlimited Plays The Beatles» kom ut på CNR høsten -97 og ble meget godt mottatt.De velklingende arrangementene er av Pete Knutsen som også produserte. Den ble spilt inn i historiske omgivelser i Abbey Road Studios i London, i samme lokale som disse låtene bli foreviget i for første gang.

Av opptredener med andre artister nevner vi turnè med Elisabet Andreassen, og med Richard Clayderman. De har konsertert med Morten Harket (under OL-94) ,og opptrådt under Vestfoldfestspillene ved flere anledninger; med Ole Edvard Antonsen på Slottsfjellet, Jan Eggum ved Damvann, og med kvartettkonsert på Ormelett.

Strings Unlimited har medvirket i en rekke TV-program, som fast innslag i Frokost-TV, og del av husorkesteret i Rett Hjem (Ivar Dyrhaug), men også i bl. a. Kysten Rundt, Melodi Grand Prix og Lørdan (Dan Børge Akerø).

Strings Unlimited er: Kristin Skjølaas, Einy Langmoen, Kristin Karlsson, Christine Bugjerde