ANNE VADA – stemmeprakt som berører

Anne Vadas vakre stemme og varme personlighet er en kombinasjon som legger grunnlag for vokalprestasjoner som imponerer og berører. Hun regnes derfor også som en av Norges beste sangerinner. Hennes sterke evne til å gripe publikum gjør henne til en scenepersonlighet av de sjeldne. Hun beveger seg innen mange sjangere. Folkemusikk, viser, ballader og kjente musikalmelodier, ofte akkompagnert av norske musikere i den øverste eliten. Det er en trygg artist som binder sammen sine konserter og opptredener med sjarme og ofte humoristiske historier og kommentarer.

Anne Vada er vokalist, tekstforfatter og komponist. Vada begynte å opptre 5 år gammel, og har alltid visst at hun ville bli sanger. Hun er utdannet ved Norges Musikkhøgskole. Hennes repertoar spenner vidt ; norske folketoner, viser, ballader, musikaler, crossover, egne sanger og sakral musikk.

Musikere hun har jobbet med er bl.a. Iver Kleive, Sigmund Groven, Rolf Løvland, Øystein Lund Olafsen, Ronni Le Tekrø, Frode Fjellheim og Kjetil Bjerkestrand.

Anne har deltatt på en rekke cd-innspillinger med andre artister, og selv gitt ut 6 solo-album.”Sacral Jul” som kom ut i 2007 fikk utrolig god mottakelse med 6 og 5 i terningkast fra kritikerne. På ”Det evige sekund”(2009), samarbeidet hun bl.a. med Rolf Løvland. Også denne ble svært godt mottatt av hennes publikum og kritikere.

I høst (2013) kommer ”Varm favn”, en cd og kunstbok hun har skapt sammen med maleren Bjørg Thorhallsdottir. For tiden jobber hun sammen med Frode Fjellheim for en ny cd med eget materiale, ”As I walk”.

I 1993 fikk hun ”Spellemannsprisen” for beste barnecd.

Hennes musikalske talent har hun også brukt innenfor musikals; i rollen som Maria i “Juleevangeliet” ved Det Norske teateret i Oslo, og i den kvinnelige hovedrollen Melody i “Adam”.

Ved siden av å holde konserter og turnere i eget land, har hun hatt opptredener i Italia, Spania, Frankrike, England, Skottland og USA .

Hun synger på alt fra små events til større konsertjobber, sammen med band, orkester, kor eller i duoformat med en av sine faste musikere på piano.