SANDEFJORD STORBAND – oser av kvalitet

Startet i 1958 etter initiativ fra brødrene Rolf og Knut Hansen, da under navnet Sandefjord Janitsjarensemble. Førstnevnte med bakgrunn i aktivt korps- og kormiljø, den andre med genuin interesse for jazz. Knut Hansen navn er uløselig knyttet til storbandet. Hans innsats som musikalsk leder og inspirator, og fine melodier og arrangement.

Gjennom årene har Storbandet avviklet en lang rekke konserter, dansejobber og andre musikalske oppdrag. Det har vært opptak for NRK både i radio og TV. Produksjon av 2 LP-plater og 2 CD-album har det blitt, den siste av disse, ”SWING’N’ CHRISTMAS” fra 2001 med Kåre Conradi, fikk hyggelig respons hos det kjøpende publikum og plateanmeldere.

Rene ”utklekkingsanstalten” for musikere har de også vært, og kan skilte med kjente jazznavn som Ole Mathisen, Petter Wettre, Øystein Trollsås og Helge Christensen. Alle trådte sin musikalske barnesko i storbandet. Ole spiller i dag i USA, mens Petter og Øystein er kjente navn innen nyere norsk jazz. Helge har lykkeligvis for storbandet sin hjemmebase i Sandefjord, og spiller fast med bandet ved siden av å være flittig benyttet i mange andre sammenheng.

Storbandets musikalsk leder, Hans Mathisen, dukker stadig opp i platesammenheng som en høyst personlig og idérik jazzgitarist.
Han er også en ettertraktet arrangør, og flere av hans mange bidrag er en del av repertoiret. Men på siste Spellemannsutdelingen (2005) ble Hans meget fortjent vinner av klassen jazz med sin utgivelse ”Quit Songs”.