KROGSTAD STORBAND – våger musikalske utfordringer

Dette stabile storbandet feiret sitt 35 års jubileum i november, 2011. I tradisjonen tro, med jubileumskonsert/show for hvert 5 år, dro man til med en skikkelig framføring, hvor tidligere jubileumsinnslag var hovedtyngden. I 1981 – Geburtsdagsshowet «20 år med pop og rock» med Per Hansen, deres egen gitarist som solist, i 1986 med konsert hvor Nora Brockstedt, Bjarne Nerem, Arnstein Johansen, dansegruppen «RAGS», sanggruppen «Septica» og «Dean Martin» alias Eeles Långsjø deltok. I 1991 mest egne solister, men med solisthjelp av bl.a. Lise Mette Lindland, Tone Braaten, Arne Iversen i sanggruppen «The Four Tunes». Det er nettopp der Krogstad Storband har ligget, med en god og virkningsfull blanding av rene konserter og mer showpreget og kommersielle anledninger. Men hele tiden med en ekte jazztroverdighet. Man har aldri gått bort fra det opprinnelige element – nemlig ekte storband jazz. De har også samarbeidet med flere kor i flere sammenhenger, Samklang, Vox Egeri og Modum Kammerkor, alle med stor entusiasme og sang- og musikkglede.

En av mange spennende solister man har jobbet med er Tone Braaten. Hun har sunget med bandet i flere år tidligere, og selv om hun nå er i ferd med å bli en stjerne på den klassiske musikkhimmel, stiller hun alltid opp for gamle kjente. Hun var med bl.a. da bandet presenterte Duke Ellingtons Second Sacred Consert i 1997. I tillegg kan de presentere egne solide solister, og nettopp det må sies å være en av de fremtredende utviklingsfaktorer i bandet. Det styrker ikke minst, og gjør bandet velegnet til å stå på egne ben.

Mye av denne fremgangen skyldes deres dyktige musikalske leder Trond Nilsen. Han har hele tiden klart å dra bandet fremover i positiv utvikling, og fått godt voksne musikanter til å ha tro på at man fremdeles kan utvikle seg musikalsk i voksen alder. Trond har bl. a. ført Strømsgodset MK til 1. ærespriser i VM i marsj-og drill, samt vært musikalsk leder for Eiker-og Drammen Revyteater sine forestillinger i en årrekke.

Krogstad Storband har konsertert bl.a. i Konserthuset i Oslo, Ibsen-huset i Skien, Teateret i Drammen og diverse lokale scener på Østlandet.