RIGMOR GALTUNG – strålende parodier!

Fantastisk til å parodiere og imitere ”Gro” (Harlem Brundtland), ”Kristin” (Halvorsen) eller ”Siv” (Jensen). Hun skriver og skreddersyr tekster for anledningen og med de rolletypene er det mye å hente til innhold og vinklinger. I tillegg har hun en eminent sangstemme som gjør at hennes en-kvinnes-show og cabareter virkelig slår an tonen – enten det er kurs, konferanser eller firmaarrangementer. Hun har som regel med seg Jon Rørmark på piano og sang.

Rigmor Galtung har jobbet aktivt som stand up komiker siden denne formen for underholdning tok av i Norge og opparbeidet seg en skare av etterslengende fans. Og for en bemerkelsesverdig dame! Her er det mye fantasi på overflaten som bare venter på å overvelde publikumet med sine fremstillinger av ulike typer uvanlig realitetsforståelse. Det er bare en ting å si, mye komikk komprimert i liten dame. Hun har en helt spesiell måte å fremlegge en udetonert bombe hos publikum i form av underfundige og provoserende poenger som ikke eksploderer før hun selv vil at de skal gå i luften.

Selv påstår hun blant annet at hun ikke vet mer om kvinner enn det mannfolk gjør, noe som gjør at hun evner å gi komediestoffet en helt spesiell og annerledes vinkling enn hva man er vant til å finne på stand up scenen. Og Rigmor har så visst evnen til å få folk til å le. Hennes opptredener huskes imidlertid best fordi hun med sin allsidighet klarer å tydeliggjøre et budskap. Kunsten er å kunne forene Informasjon, Kreativitet og Underholdning – eller IKU som vi gjerne kaller det. I tillegg til stand up karrieren var hun også med i suksessforestillingen ”De er herved imitert”, som fikk terningkast fem og seks i to riksdekkende aviser. Denne forstillingen ble også vist på fjernsyn. Hun har ellers bred erfaring fra en rekke andre tv-program i NRK og Tv2.

Den siste tiden har Rigmor stått åpent frem og gitt psykiatrien et ansikt. Så vel på TV som i aviser har hun gitt nærhet til et kompleks tema og dermed stukket hull på byllen rundt det å kunne snakke om en psykisk lidelse. Som foredragsholder for kommuner, etater og private organisasjoner, formidler hun pasientens tanker og følelser og ikke minst avmakt i forhold til samfunnets uvitenhet. Dette er foredrag til lærdom og ettertanke, men også fulle av varme, humor og glede. Les mer om dette under linken foredragsholdere.