LINN SKÅBER – humordronningen

Kvinnen som gjør alle sider av komikerfaget. Linn Skåber har i løpet av karrieren medvirket i en rekke revyer, kabareter, spillefilmer og TV-produksjoner. Men hun har også hatt flere seriøse roller, både på film og teater. Ja, det er egentlig nesten umulig å følge med i Linns tempo av engasjementer hun tar på seg. Hun elsker nok både utfordringene og det å være allsidig. Og en opptatt dame – det har hun alltid vært!

Og Linn går fra den ene suksessen til den andre. Til og med bok har hun rukket å gi ut – «Til Ungdommen». Mottagelsen har vært enorm!

De to siste årene har hun medvirket i en kassasuksess av et show sammen med Hege Schøyen og Cess (Cecilie Steinmann Neess). Først «Latter på Latter» og så «Tre elefanter i rommet». Og den trioen er på langt nær ferdig. Det kommer mer!

Linn gikk som mange skuespillere veien via Romerike Folkehøgskole og Teaterhøgskolen. Var sammen med Thomas Giertsen og Atle Antonsen i Lompelandslaget. Hun skrevet tekster for revy og teater, tv og radio, Kjersti Holmen og Hege Schøyen. Trond-Viggo Torgersen mener Linn Skåber er en av de få store, kvinnelig humoristene vi har.

«Nytt på nytt» ga oss enda flere muligheter til å bli kjent med den allsidige komikeren. I 2007 vant hun Gullruten for serien «Hjerte til hjerte», der hun spilte en ytterst usympatisk forlagsredaktør. September 2010 var hun aktuell sammen med Kåre Conradi og Christian Skolmen i Chat Noir-showet «Kåre, Linn, men Christian Skolmen». Og ikke nok med det – en ny serie med en ”usympatiske Linn” – Hjerte til hjerte-spelet, på NRK.

Linn har så mange strenger å spille på, derfor er hun ypperlig til lukkede arrangement enten som konferansier, eller som et innslag under middag, der hun kombinerer stand up, ulike rollefigurer og sang. Vi er stolte over å kunne få engasjere en av Norges desidert største humorister.