Frode Alnæs

Hr. Alnæs er alltid travel og produktiv innenfor de ulike musikalske områdene han til enhver tid beveger seg i. Gitarist, komponist, programleder, konferansier, entertainer og humorist. Mange hatter, mange knagger – og han behersker og briljerer med dem på sin personlige og åpne måte.

Men så er Frode artisten og komponisten som konsekvent forsøker å bryte musikalske grenser.

Hans smittende humør og morsomme påfunn gjør ham til en humorist som kombinerer sitt store og brede musikalske talent i en miks der begge deler får sin plass. Frode har så absolutt underholdningsverdi og dette gjør ham veldig naturlig egnet som bl.a. konferansier.

Han vil løfte ethvert arrangement med morsomme påfunn og musikalske godbiter, eller gjerne begge deler samtidig.

Frode Alnæs er gjennom flere tiår blitt feiret som en av norsk musikks mest populære og suksessrike artister og låtskrivere. Han har i alle år gledet et stort publikum gjennom sin musikk og sitt smittende humør. Frode regnes som en seriøs komponist og en av Norges beste gitarister. Han er også en dyktig sanger.

Etter mer enn 30 år bak seg som profesjonell musiker, har han spilt det meste med de fleste og de beste

Vi kjenner ham selvfølgelig som den humørfylte frontfiguren og låtskriveren i en av Norgeshistoriens største popsuksesser ”Dance With a Stranger”. Han er opphavsmann til samtlige av bandets udødelige melodier som ”Long december night”, ”Everyone needs a friend” og ”Invisible man” samt verdenskjente ”Vitae Lux”, som en rekke andre artister senere har spilt inn. Han har komponert operaen ”Donna Bacalao” og levert en rekke bestillingsverk til ulike festspill og festivaler. Frodes var også musikalsk leder i Rikskonsertenes og Riksteatrets store suksessoppsetning ”Let it Rock” som samlet fulle hus på nærmere 60 scener i hele Norge.

Frode er en høyt respektert og populær artist, som de fleste har et forhold til. Han er kjent for å oppnå nær kontakt med sitt publikum – han rett og slett elsker sitt publikum!