CECILIA VENNERSTEN

Stemmen bak den nydelige balladen «Det vackraste», er for lengst blitt trykt til sitt bryst av det norske folk. Derfor besøker hun oss igjen og igjen og igjen……

Etter hvert har hun også samarbeidet med flere norske artister som bl.a. Christian Ingebrigtsen, Lars Martin Myhre og ikke minst – Gaute Ormåsen. Det har ofte vært i forbindelse med TV, juleturneer og rene konserter. Men hun kommer også alene, og er blitt enormt ettertraktet til å synge under vielser eller i bryllup.

I fjor høst og vinter turnerte hun sammen med søstrene Dora og Bjørg Thorhallsdottir. Og hvilken suksess det ble!

De satte opp «Bobler».

Bobler-show er noe helt utenom det vanlige. Det er en blanding av foredrag – om hvordan få det bedre og hvordan øke egenkjærligheten. Det er historier, det er nydelige sanger med Cecilia, som også byr på seg selv og sine dyrekjøpte erfaringer. Og det er standup om det å bli eldre; de komiske sidene ved å begynne å dra på åra. Et show man ble både rørt og inspirert av. Det ble mye å le av og i tillegg fikk man med seg noen verktøy når livet kjennes ganske trått. I det hele tatt en god blanding av gullkorn og tøys, en skikkelig feelgood kveld!

Cecilia fikk sitt store gjennombrudd allerede i 1995 med nevnte sang under Melodifestivalen MGP. Hun har siden den gang gitt ut 3 album med stor suksess både i Sverige og i Norge. Det første het ”Cecilia Vennersten”, i 1997 kom det andre kalt ”Till varje leende, en tår” og i 2006 kom ”Under stjärnornas parasoll”. Hun deltok også i MGP i 2005 med låte ”Var mig nära”. Historie går altså langt tilbake, men Cecilia har lyktes med å beholde sin status på den svenske artisthimmelen, selv om hun ikke har spilt inn så mange plater. Hun samarbeider med den norske musikkprodusenten og låtskriveren Jesper Borgen. I et studio i Oslo skaper de forhåpentlig mer magi og flere utgivelser fra den alltid sympatiske svenske sangeren.
Hun har også et samarbeidsprosjekt med artisten Mats Westling, som de kaller ”Svenska stjärnor”. Liveunderholdning med fokus på svensk musikk gjennom flere tiår. Den har også blitt fremført i Norge.

Men aller mest kjent for oss, er samarbeidet med Gauta Ormåsen. De har hatt stor suksess med både sommer- og vinterturneer og fått sterke tilbakemeldinger.

Cecilia, som er født i Göteborg, bor i Varberg med sine 2 sønner og en hund. Vi forbinder henne kanskje først og fremst med ballader, men Cecilia er mer allsidig enn som så. Hun gjør gjerne soul, pop og mer up tempo låter. Det er bare å glede seg til neste gang hun krysser grensen over til oss.