Stråmenn

16.05.2013 | Nyheter

frontpage4

Det er med stor glede vi kan få presentere dette eminente bandet fra det populære programmet ”Hver gang vi møtes” på TV2. Der fungerer de som husband og har all ansvar for backing av de ulike artistene og deres låter. En enorm jobb som de behersker til det komplette. Det kom derfor ikke som en stor bombe at de ble reengasjert til en ny sesong med nye artister. Men de fungerer også utmerket som partyband og kan sette den store stemningen i ethvert event.

Stråmenn er kameratgjengen som tok backingbandet til et helt nytt nivå i norsk størrelse. Grunnlaget ble lagt på sommerturneer med Idol, Gylne Tider og Norske Talenter i årene 2005-2008. Dermed ble Stråmenn satt på kartet som et sterkt backingband med identitet. Det er nettopp identiteten og grundigheten som kjennetegner Stråmenn som i disse dager er aktuelle med TV-serien ”Hver gang vi møtes” på TV2, hvor 7 artister (Jan Eggum, Halvdan Sivertsen, Anne Grete Preus, Vinni, Bertine Zetlitz, Elvira Nikolaysen og Øystein Dolmen), tolker hverandres låter. Det kan ikke komme som en overraskelse at de nevnte artistene ble mektig imponert og begeistret over bandet på pre-produksjonen og på innspillingene med sin utstrakte kreativitet, musikalitet og tilstedeværelse.

Stråmenn har flere jern i ilden. De er også bandet til jentekvartetten med Marion Ravn, Lise Karlsnes, Bertine Zetlitz og Venke Knutson, som sammen utgjør en sterk musikalsk kraft og et forrykende show. Bandet er også en tungt integrert del av artistpakken som sammen var med på en av TV2 sine sommerturneer med artister som Katrina and the Waves, Cutting Crew, Elg, Christer Sandelin fra Style og mange flere. Noe som enkelt kan tas med i et lukket arrangement.

Sist men ikke minst spiller bandet gjerne alene med egen vokalist i spissen og da med et sterkt folkelig repertoar og innlevelse. For bandet er det viktig å beholde nerven og følelsen i låtene og ergo spille på gjenkjennelsesfaktoren hos publikum. Bland inn en god porsjon spilleglede og engasjement, og Stråmenn kan levere musikkopplevelser som skaper god stemning hos flere generasjoner. Stråmenn produserer også egen musikk til eget og andres bruk. Ergo kan sanger, vignetter og andre musikalske behov skreddersys til ditt arrangement. Stråmenn sine brede musikalske erfaring gjør dem i stand til å skape ulike musikalske uttrykk på et høyt nivå.

Stråmenn består av:

  • Truls Hval – el-gitar, ak-gitar, dobro, mandolin, kor
  • Daniel Hovik – keyboards, programmering, trekkspill, kor
  • Stian Joneid – lead vokal/kor, ak-gitar, perkusjon
  • Eirik Are Andersen – el-bass/kontrabass, kor
  • Andreas Dahle Ågaard – el-gitar, ak-gitar, pedal steel, kor
  • Dag Erik Oksvold – trommer/perkusjon, lead vokal/kor

Besøk også deres nettside