Simon Andersen – vår alles «Wenche Foss».

Simon har lenge gått med sterke ønsker om en gang å gjøre sin soloforestilling. Han har vært svanger med både tekster og tanker om hvordan forestillingen skulle bli.

Nå endelig tok han steget fullt ut – det ble et sommershow kalt «Bare Simon» – og hva var ikke mer naturlig enn å spille det i sin egen hjemby Larvik. Pakkhuset ble stedet og folk strømmet på. Terningkastet til Mona Levin trillet til en velfortjent 5`er – og det ER en meget bra forestilling. Med seg har han Torbjørn Kvamme på piano.

Mye av tekstene er skrevet av Simon selv, men han har også fått god hjelp av Trond Hanssen og Hanne T Asheim. Siden forestillingen handler om Simons oppvekst og liv fikk ikke «Wenche Foss» et eget nummer, men hun var så absolutt med i selve historien.

Simon har gitt oss ubetalelige stunder i sin rollefigur som «Wenche Foss». Han var også personlig venn med Norges største diva, og har nærmest ubegrenset lisenes for å gjøre denne parodien til de fleste sammenheng. Men Simon er så mye mer….

Han er utdannet ved Riksteateret og Hordaland Teaters Elevskole. I størsteparten av sin karriere har han jobbet med humor. Over 30 revyer har det blitt.

Han er og har vært et fast innslag på sommerscenene i Vestfold. Mange vil også huske ham fra sin medvirkning i «Familiesagaen de 7 Søstre» på TV2. Men mest kjent er nok Wenche Foss-parodien.

Den har også hele tiden utviklet seg, ikke minst via de nevnte sommerrevyene, der man kom på det helt absurde å gjøre «Wenches Bingo» som en fundraising. Det spilles opp på ekte bingovis, hvor «Wenche» leder det hele, godt assistert av sidekicket «Kariann» (Cornelia Børnick). Publikum kjøper bingobonger og det samles inn penger. Man har faktisk samlet inn hundretusenvis av kroner til diverse gode formål. Dermed er dette også glimrende for en konferanse/landsmøte/seminar/event etc., der man kan samle inn penger til et godt formål og samtidig ha en kjempemorsom underholdningsbit. Passer veldig bra før eller etter en middag, eventuelt på slutten av en fagdag.

Men Simon gjør også veldig ofte Kongen og Mormor (og de 8 ungene). Mormor lager et spesialskrevet eventyr til kvelden hvor Anne Cath. Vestlys karakterer blir flettet inn på en morsom måte. I det hele tatt tilpasser og skreddersyr Simon mye av tekst for anledningen. Han er også ypperlig som konferansier.

Det skal også nevnes at Simon for sin innsats som humorist i NRK radio har mottatt Prix Marienlyst. Han er også æresmedlem i ”Reis deg komikerklubben”.

simonvanlig