HEKSAGON

Trenger du barne- og familieunderholdning til markedsdager, festivaler, bibliotek eller barnehager, så er Heksagon eller Piratbukta et sikkert kort. I mer enn 20 år har Christin og Pål Prøis turnert landet med musikalske forestillinger fra Heksagonbøkene til Cappelen Damm, samt Piratbukta-konseptet. Forestillingene kan spilles både ute og inne. Aktørene tilpasser seg alle scener. Medbringer selv alt av teknisk utstyr. Turnerer i hele landet. Flere forestillinger å velge mellom.

OM HEKSAGON

De tre Heksagon-forestillingene er basert på leseløvebøkene om Heksagon, utgitt på Cappelen Damm. Forestillingene handler om livet, vennskap, om å tørre og ville, og er til ettertanke, men først og fremt er de morsomme. Forestillingene passer for barn fra 3 – 10 år. Varighet ca 40 minutter. Velkommen til forviklinger, klovnetull og heksetryll.

«Heksagon og Elvis»

I den store skogen bor Heksagon og Boboz. En dag forleser Boboz seg på ukeblader og drømmer om å bli Elvis. Kan Heksagon hjelpe Boboz med drømmen? Men hva hvis hun tryller feil og Boboz i stedet blir til en saltstøtte, eller til kaptein Snabelmann

«Heksagon og Padde-Boboz»

Boboz har fått brev fra sirkuset han engang jobbet ved, og nå vil sirkusdirektør Krake at Boboz skal komme tilbake. Men hvis Boboz drar – hvem skal være vennen til Heksagon da?

«Heksagon og julestria»

Det snør, det er kaldt og mørkt, akkurat slik det pleier å være når det er jul. Boboz har en hemmelighet i sirkusvogna si. Han lager en alt-for-stor julepresang til Heksagon. Heksagon vil lage presang til ham også, og hun vil pynte til jul. Men hekser feirer ikke jul, de feirer fullmånenetter. Og hva ønsker egentlig en tulleklovnevenn seg?

Denne forestillingen spilles kun i november og desember, eventuelt på juletrefest eller lignende arrangement i januar.

OM PIRATBUKTA

Pirater er populært, og med Karsten Krutt og Madam Muskel om bord, loves kuler og krutt, sverdkamp og forviklinger. Forestillingene passer for barn fra 3 – 10 år. Varighet ca. 30 minutter. Skip o hoi, dødmannsknute!

«Kom, la oss finne skatten!»
Madam Muskel er verdens verste masepirat, syns Karsten Krutt.
Karsten Krutt er verdens mest udugelige pirat, sier Madam Muskel.
Og begge leter de etter den store skatten. Men selv om skattekista dukker opp er ikke lykken gjort, for hvordan skal de bli kvitt Kaptein Knokkels forbannelse som hviler over Piratbukta?
En halvtimes piratshow med mye sang og musikk, sabelhugg, samt det pirater frykter aller mest, nemlig å gå planken …

«Jul i Piratbukta»

I Piratbukta bor Madam Muskel og Karsten Krutt, to riktig barske pirater som begge drømmer om å få besøk av Julenissen. Men hvor snill må man egentlig være for at nissen kommer på besøk? Og er det mulig for pirater å bli det? Snill? «Jul i Piratbukta» er en morsom forestilling med dombjellerisling og kordeklang i en salig røre, mye sang og musikk, kanoner, kuler og krutt, og masse julestemning!

Denne forestillingen spilles kun i november og desember, eventuelt på juletrefest eller lignende arrangement i januar.

OM AKTØRENE

Christin Grilstad Prøis og Pål Prøis har i tyve år drevet med barneteater. Hver sommer har de vært å finne på Norsjø Ferieland i Telemark med piratforestillingen «Piratbukta». Ellers er de mest kjent for forestillingene om Heksagon som har turnert landet på kryss og tvers med mer enn 2000 spilte forestillinger. Christin er forfatter og har skrevet flere barnebøker, dramatikk og serieromaner. Pål er musiker og produsent. Christin gjør også skrivekurs, forfatterbesøk og foredrag, se teaterproduksjoner.no