DAG ERIK PEDERSEN – aldri god alene

Noen mener han ble NRK- sportens redning, nytt blod og et friskt innslag blant «den gamle garde» i rikskanalen. I tillegg var han dyktig, språkmektig, og stilte litt annerledes spørsmål til svette og nesedryppende idrettsstorheter enn det som var vanlig.
Han kunne på en måte sette seg inn i situasjonen, føle med personen, siden han selv kjente seg igjen på utøverne fra sin egen karriere som proffsyklist. Erfaringene, og med bakgrunn i en sportslig karriere på meget høyt nivå, har resultert i et foredrag Dag Erik kaller – «Aldri god alene».

”Aldri God Alene” er den enkle historien om å tenke annerledes i livet. Det er et lynkurs i kunsten å snu negative tanker til å bli positive, men det handler like mye om å forstå hvor viktig du er for laget ditt og hva din jobb egentlig betyr. Historien starter med den lille gutten som ble sist i alle sykkelritt, men som senere blir kaptein på de største lagene i verden og vinner mange profesjonelle sykkelritt.

Aldri God Alene er Norges mest etterspurte foredrag.
Aldri God Alene har den beste evalueringen og et budskap publikum husker lenge.
Aldri God Alene er nå klart i sin engelske versjon, utarbeidet av to engelske oversettere og en profesjonell engelsk tekstforfatter.

De viktigste temaene er: Hva gjør jeg for å bli den optimale lagspilleren på mitt lag, hvordan skal jeg tenke når arbeidsmengden dreper meg, hvordan skal jeg lære meg å sette meg mål, og hvordan skal jeg øve på å snakke positivt til meg selv og andre. Dag Erik nevner noen nøkkelord som vesentlige:

  • finne forbedringer.
  • å være handlingsrettet.
  • bli stadig bedre.
  • skape entusiasme og glød.
  • utvikle «ut-av-køen» tankegang ·
  • snu det negative til egen fordel ·
  • levere kvalitet Rett og slett skape engasjement og glød til ny vilje for å lykkes.

Dag Eriks oppgaver i NRK har for lengst utvidet sitt repertoar. Han har ledet den store TV-aksjonen i både 2005 og 2006, han har laget dokumentar om Kong Harald og hatt flere runder med det populære Mesternes Mester.